INNOVATIE AWARD TRACKING & TRACING

Tijdens de vakbeurs Nationale Food Week 2005 worden Innovatie Awards uitgereikt aan bedrijven en instellingen uit de vleessector, versbranche en de toeleverende industrie. De wedstrijd heeft betrekking op nieuwe processen, machines, installaties, systemen en/of technieken en materialen. De thema’s die tijdens deze editie van de NFW Innovatie Awards centraal hebben gestaan zijn: Tracking & Tracing, Voedselveiligheid & Hygiëne en Duurzaamheid. Tracking & Tracing en Van Voorst Consult Van alle inzendingen zijn er 4 genomineerd, waaronder die van de VanDrie Group. In de categorie Tracking & Tracing is de NFW Award 2005 door de voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren, Drs. Jos Ramekers, uitgereikt aan de VanDrie Group voor haar integrale kwaliteitsborgingsysteem “Safety Guard”. Het door Van Voorst Consult begeleide – en door Lloyd’s Quality Register Ltd. gecertificeerde voedselveiligheidprogramma omvat onder meer de tracking & tracing van zowel grondstoffen en eindproducten van de kalvermelkindustrie, de kalveren tot en met het uitleveren van het kalfsvlees in al haar facetten. Jurybeoordeling De jury heeft de inzending op innovatie, toepasbaarheid en bedrijfseconomische aspecten als geoordeeld: Met haar systeem van Tracking & Tracing is de VanDrie Group al een aantal jaren trendsettend. De inzending is prima verzorgd en geeft een compleet inzicht in het bedrijfseigen traceringsysteem. Het systeem volgt het product niet alleen in de diepte, maar omvat ook de totale beheersbare breedte. Het begint bij alle grondstoffen, zowel die voor het fabriceren van kalvermelk als de kalveren en eindigt bij het product kalfsvlees. Dit laatste kan variëren vanaf het karkas tot en met een kalfsschnitzel op schaal. De grondige opzet van het systeem voor Tracking & Tracing opent mogelijkheden voor nieuwe klanten en nieuwe markten. De jury onder voorzitterschap van Ir. E.J. Paardekoper, bestond verder uit Prof.dr.ir. Kitty Koelemeijer, Hoogleraar Nijenrode; Ir. José de Vries, Directeur De Vries Vleessnacks; Ir. R.L. de Fielliattaz Goethart, Dir. St. Procestechniek- en Automatisering Voedingsmiddelenindustrie; Ir. N. de Kruijf, TNO Voeding; Ir. J.W.M. Kummeling, Centre for Concepts in Mechatronics; Ir. J.A.H.F. Munnich, SenterNovem en Prof.dr.ir. J.G.A.J. van de Vorst, Hoogleraar Wageningen University.