Digitale veiligheidscontrole voor vakantie

Voor veel mensen staat de vakantieperiode bijna voor de deur. Ook onze collega’s zullen afwisselend een tijdje offline zijn. Dit betekent dat er nog enkele bezoeken en Teams-ontmoetingen met onze klanten gepland staan, zodat zij naar wens verder kunnen in de vakantieperiode. Daarnaast worden e-mails opgeschoond en laatste actiepunten afgewerkt.

Vakantieplek datalekVoor veel mensen staat de vakantieperiode bijna voor de deur. Ook onze collega’s zullen afwisselend een tijdje offline zijn. Dit betekent dat er nog enkele bezoeken en Teams-ontmoetingen met onze klanten gepland staan, zodat zij naar wens verder kunnen in de vakantieperiode. Daarnaast worden e-mails opgeschoond en laatste actiepunten afgewerkt.

Het is tijd om op adem te komen en te genieten van een periode van rust. Misschien herkent u dat gevoel wel: alles even loslaten en volledig ontspannen. Dat is helemaal terecht. Er is een tijd voor werken en een tijd voor rust.

In de aanloop naar uw vakantie is het belangrijk om niet te vergeten uw digitale veiligheid te waarborgen, zodat het ook echt rustig zal blijven.
Daarom delen wij graag enkele tips:

  • Toegangscode: Zet een betrouwbare toegangscode op uw laptop en telefoon en maak gebruik van Multifactor-authenticatie waar mogelijk. Zie hiervoor bijvoorbeeld de tips van het Digital Trust Center.
  • Update je apparaten: Zorg ervoor dat al uw apparaten voorzien zijn van de nieuwste updates en beveiligingspatches.
  • Niet nodig online houden: Zet apparaten volledig uit wanneer je ze niet gebruikt. Dit is vooral nuttig tijdens de vakantieperiode. Zo zijn ze minder goed benaderbaar voor kwaadwillende en starten ze weer fris op na de vakantie. Bewaar ze op een veilige en beheerde plek.
  • Hittebestendig: Als u uw apparaten toch gebruikt, zorg er dan voor dat ze uit de zon blijven en niet oververhit raken.
  • Gebruik een VPN: Gebruik een VPN om uw verbinding veilig te houden, vooral bij openbare Wi-Fi. Het versleutelt uw gegevens en houdt deze privé. Wees dan ook terughoudend met het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken.
  • Deel je vakantieplannen niet op sociale media: Houd deze informatie beperkt tot uw directe sociale kring. Zo worden dieven niet getriggerd een niet-bewoond huis te kunnen bezoeken.
  • Verlies melden: Hopelijk gebeurt het niet, maar als u uw werkapparatuur verliest of het wordt gestolen, meld dit dan onmiddellijk aan uw werkgever. Zo kunnen maatregelen getroffen worden

En bovenal: geniet volop van uw vakantie! Voor u het weet is het alweer voorbij.
Fijne zomer!