Global Gap Chain Of Custody

In de markt komen wij steeds vaker het certificaat Global Gap Chain of Custody (CoC) tegen. Dit certificaat is speciaal bedoeld voor verpakstations en handelaren om de traceerbaarheid van teler tot consument in 1 lijn van certificaten te hebben en zo meer transparantie te krijgen.

Tussen alle schakels geldt dat er aangekocht wordt van Global GAP gecertificeerde bedrijven. Controle van deze keten is een belangrijk deel van de audit en het GGN nummer van telers en gecertificeerde is hierbij relevant.

Omdat traceerbaarheid belangrijk is bij alle GFSI certificaten is het mogelijk om de audit Global Gap CoC uit te voeren in een gereduceerde tijd samen met bijvoorbeeld een IFS, BRC of ISO 22000-audit. Hierdoor is het behalen van dit certificaat relatief beperkt in tijd en daarmee kosten te behalen.

Op de website van Global Gap is een checklist te vinden die tijdens de audit wordt gebruikt door de auditor. Het zelf doornemen van deze lijst en aangeven hoe deze punten in de organisatie geborgd zijn, is een goede voorbereiding op de externe audit.

Mocht u hulp nodig hebben bij deze zelfcontrole of wilt u meer weten over het voorbereiden op een Global Gap CoC audit, neem dan contact op via ons contactformulier.

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.