Voedselveiligheid
IFS Food Store
IFS Food store geeft eisen aan winkels die levensmiddelen verkopen.
De IFS Food Store-norm is opgebouwd uit een evaluatiechecklist (waarin de intentie en de eisen zijn gespecificeerd) en een evaluatieprotocol. Er zijn eisen op de gebieden organisatie, gevaren, het risicobeheerssysteem, het technisch managementsysteem, normen voor de productieomgeving, de beheersing van verontreinigingen en uw personeel.
Hoe we je kunnen ondersteunen
Of je nu vooral advies wilt, praktische ondersteuning zoekt of volledig ontzorgd wilt worden: Van Voorst Consult biedt drie niveaus van begeleiding. Zo kies je precies de aanpak die past bij jouw organisatie, tempo en beschikbare capaciteit.
Begeleiding op hoofdlijnen
Onze adviseurs nemen voornamelijk een adviserende rol aan. Hierbij blijft de organisatie verantwoordelijk voor de uitvoering. Een wisselwerking tussen kennisoverdracht en hands-on begeleiding.
- Adviserend en richtinggevend
- Kennisoverdracht voor zelfredzaamheid
Advies en ondersteuning
Aanvullend op het adviestraject, ondersteunen we op onderdelen in de praktische uitvoering. Van Voorst Consult is uitvoerend betrokken en neemt een deel van de implementatie uit handen.
- Praktisch meewerken
- Flexibele inzet
- Versneld naar resultaat
Volledige
ontzorging
Van Voorst Consult neemt ter ondersteuning grote taken en activiteiten uit handen van de organisatie. Denk aan contact met medewerkers en het uitwerken van (delen van) het managementsysteem.
- Maximale ondersteuning
- Focus op jouw kernactiviteiten
- Rust en zekerheid
IFS Food Store advies

Van Voorst Consult heeft ruime ervaring op het gebied van voedselveiligheid-certificering. IFS Food Store geeft uw bedrijf onderscheidend vermogen en levert u daarmee meer dan alleen het certificaat. Wij helpen u graag!
Laten we kennis maken!
Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement, certificering en wetgeving op een werkbare en effectieve wijze. Heb je een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.
#kennisbank
Meer over IFS Food Store
FSSC-eisen aan microbiologische omgevingsmonitoring
Omgevingsmonitoring is een belangrijk aspect van voedselveiligheidsbeheer, vooral in de voedingsindustrie. Het FSSC 22000 document "Guidance Document: Environmental Monitoring" biedt uitgebreide richtlijnen voor het implementeren van een effectief omgevingsmonitoringsprogramma. Dit artikel zal de belangrijkste punten van dit document samenvatten en het belang ervan voor de voedingsindustrie benadrukken.
BRCGS verpakking versie 7: wat is er veranderd?
Op 28 oktober 2024 is versie 7 van de BRCGS Packaging Materials Standard uitgebracht. Vanaf 28 april 2025 is deze nieuwe versie verplicht.
Tijdens een webinar gaf Gwenda Jarrett, Programma Manager Verpakking bij BRCGS, een eerste overzicht van de belangrijkste wijzigingen.