Arbo VCA VCA-norm 29 januari 2015

Doelgroep VCA-Certificering

Voor wie is het VCA-certificaat bedoeld?

Het VCA-certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico (gezien vanuit de opdrachtgever). Dikwijls vinden deze werkzaamheden plaats in fabrieken, installaties en op werkplaatsen en projectlocaties. Echter, de klant is de partij die een VCA-certificaat verlangt. Dit kan ook het geval zijn bij een ingenieursbureau of advies-partij, meestal wel in de meer technische hoek.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • werktuigbouwkundige activiteiten, bijvoorbeeld: onderhoudswerkzaamheden, constructie
  • elektrotechniek en procesbesturing, bijvoorbeeld: onderhoud procesbesturingssystemen, onderhoud elektrische systemen, constructie
  • bouwkundige werkzaamheden
  • overige technische diensten, bijvoorbeeld: isolatie (verwijderen/aanbrengen), steigerbouw, industriële stellingbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, verticaal transport, horizontaal transport, hefwerktuigen, brand- en mangatwachten, veiligheidswachten, inspectiewerkzaamheden (röntgen etc.)

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.