Kwaliteitsnorm

MVO-keurmerk

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is inmiddels een basisvereiste voor ‘goed’ ondernemerschap. Het geeft u onderscheidend vermogen en stimuleert innovatie. En als u op aanbestedingen inschrijft weet u dat steeds vaker één van de aanbestedingseisen MVO betreft.

Gratis adviesgesprek

Het aantoonbaar maken van uw MVO-beleid loont! Maar hoe doe je dat nu, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of kortweg MVO? Wij schatten zo in dat u al veel zaken heeft geregeld; u betaalt uw belastingen, zorgt voor een prettige werkomgeving voor uw medewerkers, denkt aan de privacy van persoonsgegevens, levert uw werken / diensten zoals vooraf afgesproken en sponsort misschien wel een plaatselijke sportvereniging.

Allemaal facetten die onder de 3P’s (Triple P) ofwel PeoplePlanet en Profit van MVO vallen. De achterliggende ISO die aandachtsgebieden geeft op MVO-gebied is de ISO 26000. Deze ISO-norm is niet certificeerbaar.

Het MVO-keurmerk geeft praktische invulling aan de ISO 26000 en is wel certificeerbaar. Het keurmerk een heeft een overzichtelijke vragenlijst verdeeld over de 3P’s. Hieronder zitten zowel verplichte vragen als keuzevragen waarbij u een minimale score dient te behalen om het keurmerk te ontvangen.

Naast dat het MVO-keurmerk een mooie stempel is op uw MVO-presteren en dit voor de buitenwereld aantoonbaar maakt, is het keurmerk ook een goede opmaat naar een diepere invulling van MVO in uw organisatie en het behalen van de MVO-prestatieladder.

Voldoen aan de keurmerk-eisen

Als Van Voorst Consult zijn we nauw betrokken geweest bij de opzet van dit MVO-keurmerk omdat we de behoefte in de markt zagen. De eisen vanuit dit keurmerk zijn voor iedere organisatie goed inpasbaar!

Denk aan een MVO-beleid, juiste personele beloning, stimuleren van MVO-initiatieven, inzicht en mogelijke reductie in uw energieverbruik of zorg dragen voor het beperken van uw milieu-impact en inzicht in de LCA en cradle-to-cradle. Door onze ervaring kunnen we u binnen een beperkt aantal uren ondersteunen met de implementatie van het MVO-keurmerk.

30 Jaar ervaring

Welke begeleiding kiest u?

Begeleiding op hoofdlijnen

Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.

Lees meer

Volledig ontzorgen

U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.

Lees meer

Onze adviseurs hebben jaren ervaring met MVO en het aantoonbaar maken hiervan. Door middel van onze EasyTool systematiek ondersteunen wij u op een praktische en doelgerichte manier de keurmerk-eisen te beantwoorden en zo het MVO-keurmerk te behalen. Echter, een eerste verantwoordelijkheid ligt altijd bij u als ondernemer of directie. Het uitdragen van uw missie en visie is hierin cruciaal.

Het MVO-keurmerk behalen

Het MVO-keurmerk maakt deze zaken aantoonbaar. Door een keurmerk-inspectie door een onafhankelijke derde partij wordt u getoetst op de 30-tal aspecten verdeeld over de facetten People, Planet en Profit. Deze lijst is opgebouwd vanuit de internationaal goedgekeurde ISO 26001 richtlijn en geeft daarmee een betrouwbaar stempel op uw MVO-beleid.

 

Met de resultaatgerichte ondersteuning van onze adviseurs komt u altijd tot het MVO-keurmerk, gegarandeerd! De investering hiervoor zal beperkt blijven tot een enkele dagdelen en de keurmerk-inspectie. Hiermee is het MVO-keurmerk voor iedere organisatie te behalen.

Bel vandaag nog met Wim van Leeuwen voor een vrijblijvende kennismaking of het uitstippelen van uw stappen naar het MVO-keurmerk. U kunt ook onderstaande formulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

We helpen je graag met een MVO keurmerk.

Vrijblijvend advies

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.