Heeft Uw ISO 9001? Dan Moet U Over Naar De ISO 9001:2015

Zoals u wellicht weet kan er binnenkort niet meer gecertificeerd worden tegen de oude ISO 9001:2008 norm. Deze vervalt per september 2018. Om ervoor te zorgen dat u uw certificaat behoud is het verstandig om u voor mei 2018 tegen de nieuwe norm te laten certificeren, en dus nu te starten met de implementatie. Bij twijfel kunt u altijd navraag doen bij ons of uw certificerende instelling.

Veranderingen

Ten opzichte van de 2008-versie zijn de eisen op bepaalde onderdelen ingrijpend aangevuld. Centraal in de ISO 9001:2015 is de risicobenadering als start voor de procesbeheersing. Natuurlijk hoort daar een goede inventarisatie en opvolging van uw risico’s bij, waarbij  lijnen getrokken moeten worden naar bijvoorbeeld uw beleid (missie/visie/strategie) en de operationele organisatie. Ook zijn de eisen voor registraties op belangrijke punten gewijzigd. Verandermanagement krijgt een prominentere rol.
Deze nieuwe ISO 9001 is ingericht volgens de nieuwe High Level Structure (HLS) Dit maakt integratie met andere ISO-normen die volgens deze HLS zijn ingericht eenvoudig.

Uw handboek naar de ISO 9001:2015

(Bron: www.nen.nl)

Bedrijven met een bestaand ISO 9001-certificaat moeten een switchproject starten. Dit kan kort en krachtig wanneer momenteel alles rond de certificering vlot verloopt. In enkele dagdelen kunnen wij uw organisatie snel en adequaat upgraden naar de nieuwe norm. Hiervoor hebben wij een overzichtelijke EasyRisk-tool ontwikkeld. Deze tool past binnen ieder bestaand handboek of systematiek.

Certificeren of hercertificeren?

Hebt u nog geen ISO 9001-certificering of wilt u ondersteuning bij de transitie naar de nieuwe norm? Dan kunt u Van Voorst Consult inschakelen om u te helpen een managementsysteem op te zetten of te veranderen. Uiteraard zorgen we er dan voor dat deze na afloop geheel aan de eisen van ISO 9001:2015 voldoet. Voor vragen kunt u rechtstreeks contact opnemen met Gijsbert van Voorst: 06-54 20 13 35 of via ons contactformulier.

Van Voorst Consult gecertificeerd

Uiteraard konden wij als adviesbureau voor (kwaliteits)managementsystemen niet achterblijven en zijn wij ook gecertificeerd tegen de nieuwe ISO 9001:2015 norm. Een mooi bewijs van een goed kwaliteitsbeleid en tevens een goed moment om ook intern ervaring op te doen met het certificeren tegen de nieuwe norm.
Conclusie: Onze aanpak werkt!

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.