BRC-Packaging Materials versie 6

De BRC-Packaging Materials versie 6 (vanouds BRC IoP) is per 01-02-2020 ingegaan ter vervanging van versie 5. Deze norm is gericht op de productie van verpakkingsmaterialen. Hierbij kun je denken aan:

  • Voedselcontactmaterialen als folie voor dropjes, papieren bekers, etc.
  • Verpakkingsmaterialen die bedoeld zijn voor andere hygiënegevoelige producten, denk aan shampoo-flessen of cosmetica verpakkingsmateriaal.
  • Overige verpakkingsmaterialen – denk aan omdozen, etiketten, palletboxen etc.

Daarnaast is versie 6 ook van toepassing als een van de volgende punten van toepassing is, namelijk:

  • Bewerkingen uitvoert op verpakkingsmaterialen (converters);
  • Verpakkingsmaterialen uit voorraad levert waarbij additionele bewerking of herverpakking plaatsvindt;
  • Wegwerpartikelen voor consumenten produceert (disposables) die in contact komen met voedingsmiddelen en gemaakt zijn van materialen die voor dat gebruik bestemd zijn.

Een wijziging in de versie 6 is de “productie-scope”. Hiermee zijn handelsproducten, waarvan men zelf ook productie heeft onder de eisen van hoofdstuk 7 gevallen. Als voorbeeld voor de “productie-scope” kun je denken aan een bedrijf dat zowel boterhamzakjes produceert en deze ook als handelsproduct inkoop  (dus zowel productie als inkoop van kant en klaar product).

In dit geval vallen de ingekochte boterhamzakjes ook onder de productie-scope en moeten hiermee voldoen aan de eisen uit hoofdstuk 7 van de BRC. Een ander handelsproduct wat men niet zelf produceert, valt dan buiten de productie-scope en dus buiten de eisen van hoofdstuk 7.

BRC Packaging versie 6 voldoet aan de GFSI eisen en hiermee zullen uw klanten BRC Packaging accepteren als certificaat om te kunnen leveren.

HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

BRC adviesbureauBRC Packaging - Van Voorst Consult

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is Van Voorst Consult geregistreerd BRC consultant. Deze registratie maakt voor u aantoonbaar dat wij u als experts op dit gebied kunnen adviseren. Een registratie als BRC-consultant brengt strenge eisen met zich mee:

  • De adviseur moet hetzelfde trainingstraject volgen als de auditor;
  • Het opleidingsniveau van de adviseur moet vergelijkbaar zijn met die van een auditor (HBO+);
  • Ervaring op het gebied van HACCP en ervaring met diverse productgroepen moet aantoonbaar zijn;
  • Alle referenties zijn door de BRC organisatie nagebeld.

Wij geven u vakkundig en doelgericht advies op het gebied van de normeisen. Maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld de gevarenanalyse, het aanvragen en uitvoeren van leveranciersaudits, het opstellen van een nulmeting, het geven van BRC-trainingen en het afnemen van interne audits of proefaudits. Kortom: wij kunnen een bedrijf compleet begeleiden bij het behalen van een BRC-certificaat.

BRC Packaging versie 6 hebben wij beschikbaar in een goed leesbare Nederlandse vertaling. Dit verhoogt het gebruiksgemak van de norm en voorkomt vooral op de werkvloer interpretatieverschillen.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK

Meer informatie over de BRC-standaard: