Kwaliteitsnorm

Implementatie van ISO 9001 certificering: met de juiste tooling

Een ISO 9001-certificering vraagt inspanning, maar is voor elk bedrijf te doen. Van Voorst Consult zorgt ervoor dat het certificeringstraject soepel en vlot verloopt. Wij ontzorgen u in dit proces.

Gratis adviesgesprek

Precies weten waar de risico's liggen. Vanzelfsprekend.

Het is de norm op het gebied van kwaliteitsmanagement: de ISO 9001. Deze is wereldwijd erkend en met het behalen van de norm toont u aan dat uw producten en diensten van bepaalde kwaliteit zijn: zoals de klant van u verwacht. Praktisch gezien is het een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid.

 

Wat is een ISO 9001 certificaat?

Uw bedrijf en de diensten die u als bedrijf verleend hebben een bepaalde kwaliteit. De ISO 9001 norm (volledige titel: NEN-EN-ISO 9001) maakt deze kwaliteit zichtbaar en uw certificaat is hiervan het bewijs. Verschillende opdrachtgevers, zoals overheden en grote bedrijven, vragen om een ISO 9001 certificering wanneer zij u een opdracht gunnen of wanneer u gevraagd wordt om mee te doen in een aanbesteding of tender. De ISO 9001 wordt wereldwijd erkend.

Wat betekent de ISO 9001 voor opdrachtgevers?

Voor uw opdrachtgevers betekent deze ISO-norm met name ‘zekerheid’. U heeft klanttevredenheid hoog in het vaandel staan, uw product voldoet aan alle wettelijke en contractuele eisen en uw medewerkers beheersen de processen die de norm met zich mee brengt. Maar de kwaliteitsnorm kent uiteraard ook veel voordelen voor uw organisatie, namelijk:

  • Het is een best-practice en geeft aandacht aan de meest relevante bedrijfsonderdelen
  • Bij een goede begeleiding, wat u van ons mag verwachten, helpt ISO 9001 bij een heldere missie, inzicht in uw context, goede marktpositionering en sterke organisatie zodat bedrijfsresultaat slechts een logisch gevolg is
  • Het vermindert verspilling en verhoogt uw klanttevredenheid
  • Risico’s zijn vooraf in kaart gebracht, mogelijke gevolgen afgewogen en geaccepteerd
  • Volgens onderzoek behaalt 60% van de bedrijven met een ISO 9001-certificering een hogere omzet.

ISO 9001:2015

Sinds 1 september 2015 is de nieuwe ISO normering van kracht. De eisen voor ISO 9001 zijn op bepaalde onderdelen ingrijpend aangepast/aangevuld. Zo is de HLS-structuur toegepast, is er minder aandacht voor een handboek en procedures en onder andere meer aandacht voor stakeholders, risico-benadering en competenties van uw medewerkers. Inmiddels moet iedereen over zijn naar de ISO 9001:2015 versie. Lees ook: wat is er veranderd aan de ISO 9001:2015 norm?

30 Jaar ervaring

Welke begeleiding kiest u?

Begeleiding op hoofdlijnen

Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.

Lees meer

Volledig ontzorgen

U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.

Lees meer

ISO 9001 managementsysteem

Om de kwaliteit van uw organisatie aan te tonen bekijkt de certificerende instantie de maatregelen die u hiervoor heeft vastgelegd in een zogenaamd ISO 9001 managementsysteem en toetst deze aan uw bedrijfsvoering. Het behalen van de ISO 9001 norm draait om het inventariseren van kwaliteitsrisico’s, het aanpakken van kritische punten en het vastleggen van processen binnen uw organisatie waar nodig.

Heeft u nog geen ISO 9001 certificering? Dan kunt u Van Voorst Consult inschakelen om u te helpen een managementsysteem op te zetten. Wij hebben ruime ervaring in dit werk en helpen u snel en adequaat naar ISO 9001:2015 certificering.

"De consultants van Van Voorst zorgden voor een overzichtelijk proces!"

Klaas Hiemstra, Hiemstra Zeilen BV

Tool om uw ISO 9001 certificaat te behalen

Van Voorst Consult heeft een instrument ontwikkeld om uw bedrijf vlot en gedegen aan het ISO 9001 certificaat te helpen: de Easytool systematiek. Op deze manier profiteert u niet alleen van het predicaat ‘ISO 9001 gecertificeerd’, maar heeft u een blijvende tool / werkwijze ter ondersteuning van uw bedrijfsvoering. Informeer naar de mogelijkheden van Easytool voor het behalen van de ISO 9001 norm en versterken van uw organisatie.

Wat zijn de kosten van een ISO 9001 certificering?

De kosten voor het behalen van de ISO 9001 certificering hangen af van de gewenste begeleiding. Wij kunnen u op drie verschillende manieren helpen om uw certificaat te behalen:

  1. Door voornamelijk een adviserende rol aan te nemen. Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt doen. Dit bespaart kosten en geeft u veel kennisoverdracht voor toekomstig beheer.
  2. Door een combinatie van advies en hulp. Wij fungeren als aanjager en begeleider, waarbij u verantwoordelijk blijft voor de uitvoering van de benodigde stappen.
  3. Door onze adviseur volledig in te schakelen. Handig wanneer u krap in tijd zit. Wij zorgen ervoor dat alle stappen genomen worden om het certificaat te behalen of te behouden. Snelheid, doorlooptijd en ontzorgen zijn hierbij kernwoorden.

Hoe meer u zelf op kunt pakken, hoe lager de kosten zullen zijn. Benieuwd naar de investering voor een ISO 9001-certificering? Neem contact met ons op.

#kennisbank

Kom alles te weten over ISO9001

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.