Arbo & Veiligheid
MVK ondersteuning
Bent u VCA of VCU gecertificeerd? Of wilt u uw organisatie hierop certificeren en aan de slag met uw veiligheid, gezondheid en milieu-aspecten? Dan heeft u te maken met MVK ondersteuning.

Wat is MVK ondersteuning?
VCA en VCU vragen om MVK ondersteuning betreffende de VGM-taken (veiligheid, gezondheid en milieu). Deze opleiding hoeft u niet zelf te halen, u mag uw MVK ondersteuning extern organiseren. De MVK-deskundige dient een geldig MVK diploma volgens Hobéon SKO te hebben. Wij bieden u graag deze ondersteuning.
De MVK-ondersteuning biedt u de mogelijkheid tot het stellen van vragen op het gebied van VGM. Dit kan zijn een helpende hand bij uw RI&E, vragen over machineveiligheid, gevaarlijke stoffen, Taak Risico Analyse, VG-plan, het opstellen van procedures en instructies, veiligheidsplannen en advies, maar ook het uitvoeren van een PAGO/PMO of uw beleid aangaande milieu-aspecten.
Vaak wordt de MVK ondersteuning gecombineerd met het houden van interne audits, een jaarlijkse check-up van uw managementsysteem (VCA, VCU etc.) en check-up van uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).
MVK ondersteuning organiseren
Wij verzorgen MVK ondersteuning voor een breed scala aan bedrijven. De tijdsbesteding is afhankelijk van uw wensen en type organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op om direct uw MVK ondersteuning te regelen.
N.b. wij bieden ook HVK-ondersteuning voor bijvoorbeeld toetsing van uw RI&E of ondersteuning of uit handen nemen van een ongevalsonderzoek.
Laten we kennis maken!
Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement, certificering en wetgeving op een werkbare en effectieve wijze. Heb je een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.
#kennisbank
Meer over MVK ondersteuning

FSSC-eisen aan microbiologische omgevingsmonitoring
Omgevingsmonitoring is een belangrijk aspect van voedselveiligheidsbeheer, vooral in de voedingsindustrie. Het FSSC 22000 document "Guidance Document: Environmental Monitoring" biedt uitgebreide richtlijnen voor het implementeren van een effectief omgevingsmonitoringsprogramma. Dit artikel zal de belangrijkste punten van dit document samenvatten en het belang ervan voor de voedingsindustrie benadrukken.

EU Omnibus: minder regels, meer kansen voor het MKB
De CSRD is ingevoerd in een onzekere economische context, stijgende energieprijzen en geopolitieke spanningen. Om bedrijven te ondersteunen, zet de EU middels de EU Omnibus Directive in op vereenvoudiging van regelgeving en lagere nalevingskosten. De Europese Commissie stelt voor om de rapportageverplichtingen in 2025 met 25% te verlagen. Dit heeft ook directe gevolgen voor de CSRD.