BRC 29 mei 2017

BRC Global Standard Voor Agents And Brokers Versie 2 In Concept Klaar

De release van de BRC Global Standard voor Agents and Brokers Issue 2 is gepland voor augustus 2017. Na overleg met de diverse organisaties in de industrie, waaronder retailers, agents en brokers, certificeringsinstanties en fabrikanten, is versie 2 van de BRC Global Standard for Agents and Brokers nu compleet.

De nieuwe versie van de standaard bevat:

  • Een uitgebreiding van de scope – waardoor certificering van voedingsmiddelen, voedsel grondstoffen, verpakkingen en consumentenproducten mogelijk is.
  • Opnemen van de GFSI benchmark eisen voor agents and Brokers
  • Toevoeging van een vrijwillige module met de Amerikaanse FSMA-eisen, voor bedrijven die in of naar de VS verhandelen.
  • De toevoeging van een beoordeling (Gelijk aan BRC FOOD – grading A-D) waarmee gecertificeerde bedrijven hun prestaties kunnen aantonen.

Er komt ook een Interpretatierichtlijn voor Issue 2, waarin per clausule een interpretatie wordt gegeven. Onze verwachting als Van Voorst Consult is dat de norm per 01-01-2018 in zal gaan.

Wij houden u uiteraard via de nieuwsbrief op de hoogte als hier meer nieuws over bekend is.

– inmiddels is deze BRC-norm definitief en openbaar –

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.