Arbo Kwaliteitsmanagement NEN 8112 15 september 2014

Normontwerp Voor Bedrijfsnoodorganisatie En Bedrijfshulpverlening Gepubliceerd

NEN heeft het normontwerp NEN 8112 ‘Bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening’ gepubliceerd. De norm biedt zowel kleine als grotere bedrijven hulp bij het ontwerpen en implementeren van de bedrijfsnoodorganisatie (BNO), waaronder de bedrijfshulpverlening (BHV). NEN 8112 vervangt de huidige normen NEN 4000:2008 ‘Bedrijfshulpverlening’ en NEN 8112:2010 ‘Leidraad voor ontruimingsplannen’. Het voordeel van de nieuwe norm is dat er dan één norm is waarin kennis rondom het ontwerpen en implementeren van de BNO wordt gedeeld. De huidige normen worden ingetrokken op het moment dat NEN 8112 wordt gepubliceerd. Naar verwachting zal dit in de eerste helft van 2015 zijn.

Inhoud normontwerp

Het normontwerp bevat een stappenplan. Met het doorlopen van processtappen komen maatgevende scenario’s in beeld. Afhankelijk van de aard en de risico’s van het bedrijf kan het stappenplan sneller worden doorlopen. Het normontwerp gaat niet alleen in op bouwwerken, maar ook op ‘niet gebouwen’ zoals evenemententerreinen en vervoerssystemen. NEN 8112 richt zich tot gebruikers, gebouwbeheerders, adviseurs en verzekeraars.

Advies en begeleiding

Van Voorst Consult B.V. heeft jarenlange ervaring met advies en begeleiding van bedrijven op terrein van veilig werken. We helpen ook u bij het opzetten van een BNO. Laten we ’t nuchter bekijken: Kwaliteit moet je dóen!

Neem contact op met ons om hiermee aan de slag te gaan.

(bron: NEN)

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.