Organisatieadvies

Uw administratieve organisatie goed en efficiënt ingericht

U groeit als bedrijf. Maar kan uw administratieve organisatie die groei aan? Soms is het goed als een buitenstaander meekijkt en met u de lijnen uitzet voor een gezonde administratie.

Administratieve organisatie

Administratieve Organisatie (AO) is een wezenlijk onderdeel binnen elke organisatie. Groei of verandering in uw organisatie vragen echter dikwijls om een aanpassing van de huidige werkwijze. Wanneer u te lang zaken blijft doen op de manier waarop ze altijd gegaan zijn, loopt u het risico dat dingen uit de hand lopen en u niet alleen administratieve-, maar ook financiële- en bedrijfsmatige risico’s loopt.

Een betrouwbare administratieve organisatie is belangrijk om op de juiste wijze financiële verantwoording te kunnen afleggen en daardoor een goedgekeurde accountantsverklaring te verkrijgen.

Voordelen van een degelijke administratie

Een goed functionerende administratieve organisatie en interne controle kan veel bijdragen aan uw organisatie. Het belangrijkste voordeel daarvan is wel dat een goede administratieve organisatie duidelijkheid schept voor iedereen: uw medewerkers weten wat te doen, wanneer en hoe. Er is een duidelijk inzicht in bedrijfsprocessen. Op die manier werkt u structureel aan de kwaliteit van uw organisatie.

Ondersteuning bij administratieve organisatie

Volgens Van Voorst Consult bestaat een goede administratieve organisatie en interne controle altijd uit de volgende vijf punten:

  • Beschrijving van processen;
  • Vastlegging van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op functie- en afdelingsniveau;
  • Vastlegging risico’s en maatregelen van interne controle;
  • Kwaliteitstoetsing, kwaliteitsverbetering en voortgangsbewaking;
  • Managementrapportages rondom processen, risico’s en interne controle.

Wanneer wij u helpen met uw administratieve organisatie volgen wij altijd deze vijf stappen.

 

30 jaar ervaring

Begeleiding op maat

Begeleiding op hoofdlijnen

Onze adviseurs nemen voornamelijk een adviserende rol aan. Hierbij blijft de organisatie verantwoordelijk voor de uitvoering van de benodigde stappen. Een wisselwerking tussen kennisoverdracht en hands-on begeleiding.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Aanvullend op het adviestraject, ondersteunen we op onderdelen in de praktische uitvoering. Van Voorst Consult is uitvoerend betrokken en neemt een deel van de implementatie uit handen.

Lees meer

Volledig ontzorgen

Van Voorst Consult neemt ter ondersteuning grote taken en activiteiten uit handen van de organisatie. Denk aan contact met medewerkers en het uitwerken van (delen van) het managementsysteem.

Lees meer

Waarom Van Voorst Consult?

Van Voorst Consult heeft meer dan twintig jaar ervaring met veranderingen binnen organisatiestructuren van bedrijven. Wanneer u overtuigd bent dat u uw administratieve organisatie aan moet passen aan de huidige omstandigheden kan Van Voorst Consult u helpen met het opnieuw vormgeven daarvan.

Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij snel analyseren waar de pijnpunten liggen en u direct enkele concrete handvaten geven om uw organisatie te veranderen. Bovendien hebben wij veel ervaring met het implementeren van veranderingen op de werkvloer.

"Van de vele soortgelijk organisaties springen jullie er uit, vakkundig en professioneel. Daar waar andere organisaties bedrijven verder helpen met hun ISO-certificeringen, waarbij zij vooral aan zichzelf denken...veel overleg...veel tijd voor implementatie en vooral het onnodig zwaar optuigen van een ISO-apparaat stellen jullie de klant voorop! Maximale betrokkenheid en vooral de pragmatisch aansluiting van ISO in de organisatie. Hierdoor is niet alleen ISO volwaardig ingericht, maar is ISO vooral eenvoudig beheersbaar gemaakt."

Frank Hofman, NEXXT

Administratie en certificering combineren

Wanneer u onze hulp inroept bij verbeteren van uw administratieve organisatie en interne controle kunt u deze werkzaamheden gemakkelijk combineren met de werkzaamheden voor een certificering, zoals bijvoorbeeld ISO 9001. Deze norm heeft immers ook alles te maken met de kwaliteit van uw administratieve organisatie. U kunt binnen één adviestraject beiden dus combineren. Op die manier bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld.

Easytool systematiek

Van Voorst Consult heeft een instrument ontwikkeld om uw bedrijf vlot en gedegen aan degelijke administratieve organisatie te helpen: de Easytool systematiek. Deze systematiek zorgt ervoor dat u in de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer er ook echt baat bij heeft dat risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. Wij vertellen u graag alles over deze tool in een gratis adviesgesprek.

Voor dit oriënterende gesprek en toelichting van onze aanpak kunt u direct bellen met Gijsbert van Voorst: 06 – 57 47 69 04 of maak gebruik van het onderstaande formulier. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement, certificering en wetgeving op een werkbare en effectieve wijze. Heb je een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.

#kennisbank

Meer over Administratieve Organisatie

Blog

Tekort auditoren foodschema’s

Het afgelopen half jaar merken wij steeds vaker dat er voor de schema’s IFS, BRCGS en FSSC 22000 minder auditoren beschikbaar zijn. De beschikbaarheid verschilt per categorie maar vooral IFS Broker en Food en FSSC 22000 verpakkingen zijn zeer beperkt.

Kweekschaaltje omgevingsmonitoring

Blog

FSSC-eisen aan microbiologische omgevingsmonitoring

Omgevingsmonitoring is een belangrijk aspect van voedselveiligheidsbeheer, vooral in de voedingsindustrie. Het FSSC 22000 document "Guidance Document: Environmental Monitoring" biedt uitgebreide richtlijnen voor het implementeren van een effectief omgevingsmonitoringsprogramma. Dit artikel zal de belangrijkste punten van dit document samenvatten en het belang ervan voor de voedingsindustrie benadrukken.

Omnibus directive en CSRD

Blog

EU Omnibus: minder regels, meer kansen voor het MKB

De CSRD is ingevoerd in een onzekere economische context, stijgende energieprijzen en geopolitieke spanningen. Om bedrijven te ondersteunen, zet de EU middels de EU Omnibus Directive in op vereenvoudiging van regelgeving en lagere nalevingskosten. De Europese Commissie stelt voor om de rapportageverplichtingen in 2025 met 25% te verlagen. Dit heeft ook directe gevolgen voor de CSRD.

We helpen je graag met je administratieve organisatie

Vrijblijvend advies
Portret Wim van Leeuwen