Eerste Audits NVPB-Norm Plaagdiermanagement

Bedrijven die actief zijn in de markt van het plaagdiermanagement kunnen zich nu laten auditten en certificeren op de NVPB Kwaliteitsnorm voor plaagdiermanagement. De eerste audits hebben inmiddels plaatsgevonden.

Hiermee zet de branchevereniging een belangrijke stap voorwaarts in de borging van kwaliteit op het gebied van preventie en bestrijding van plaagdieren.

De NVPB Kwaliteitsnorm beslaat een breed scala aan aspecten van de bedrijfsvoering, die in lijn zijn met de ISO 9001-normering. Met name voor IPM, Integrated Pest Management, is een prominente rol weggelegd. Naast aandacht voor de uitvoering ligt de nadruk dan vooral op beheersing en preventie. IPM richt zich bovendien ook op een verantwoord biocidengebruik. Belangrijk, zeker gezien de resistentieproblematiek in ons land. Onderwerpen als werkwijze, transport, opslag en arbeidsomstandigheden hebben nadrukkelijk een plek gekregen in de procedures. Een externe audit door een onafhankelijke instantie vormt tenslotte een laatste cruciaal onderdeel van de kwaliteitsborging.

De NVPB streeft naar professionalisering van de markt en de NVPB leden zijn op velerlei manieren bezig met de implementatie van de kwaliteitseisen in hun bedrijf. Met dit kwaliteitssysteem kan de particulier, maar ook iedere bedrijfsverantwoordelijke voor de plaagdierbeheersing bij onder meer horeca, detailhandel, levensmiddelenbedrijven, als ook ziekenhuizen, kinderdagverblijven, winkelcentra etc., kiezen voor een gecertificeerd plaagdiermanagementbedrijf bij de beheersing en bestrijding van plaagdieren.

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.