Voedselveiligheid

Behaal fssc 22000 certificering en lever direct aan de retail

Soms is ISO 22000 niet genoeg voor de eindklant. Retailers vragen steeds vaker om FSSC 22000-certificering. Van Voorst Consult helpt u dit certificaat praktisch en met meerwaarde te behalen.

Werkt u helemaal aan het einde van de voedselproductieketen, levert u direct aan de retail, vraagt uw afnemer een GFSI-standaard, dan is de ISO 22000 niet voldoende. U komt dan bij FSSC 22000 certificering, de actuele nieuwe versie is FSSC 22000 versie 6.0. Deze norm geeft uw klant meer zekerheid van kwaliteit en voedselveiligheid.

Wat is FSSC 22000?

De FSSC 22000 standaard is een wereldwijd erkend certificatieschema dat is ontwikkeld voor de voedingsindustrie. FSSC 22000 is ISO 22000 aangevuld met extra eisen en maatregelen, die voorheen bekend stonden als de PAS-richtlijnen. Grote spelers in de voedingsmiddelensector, verenigd in het Global Food Safety Initiative (GFSI), vragen om deze certificering van bedrijven die direct aan hen leveren. Voor andere spelers in de voedselproductieketen kan ISO 22000 al voldoende zijn.

Meer dan ISO 22000 stelt FSSC 22000 concrete eisen aan het eindproduct. FSSC 22000 is net als ISO 22000 gebaseerd op de HACCP-principes van de Codex Alimentarius, maar dan aangevuld met eisen die strenger zijn dan de geldende wetgeving en de bestaande ISO 22000-standaard. Waar ISO 22000 voldoet aan de (boven)wettelijke eisen, voldoet FSSC 22000 ook aan de aanvullende (markt)normen

Het FSSC 22000 certificeringsproces

Het behalen van FSSC 22000-certificering omvat verschillende stappen:

Analyse van voedselveiligheidsrisico’s:

U voert een grondige analyse uit van de voedselveiligheidsrisico’s binnen uw organisatie. Dit omvat het identificeren van potentiële gevaren en het beoordelen van hun impact op de voedselveiligheid.

Implementatie van voedselveiligheidsmanagementsysteem (FSMS):

Op basis van de risicoanalyse ontwikkelt en implementeert u een FSMS dat voldoet aan de eisen van FSSC 22000. Dit omvat het opstellen van procedures, het trainen van medewerkers en het monitoren van voedselveiligheidsprestaties.

Interne audits en beoordeling:

U voert regelmatig interne audits uit om ervoor te zorgen dat uw FSMS effectief werkt en voldoet aan de normen van FSSC 22000. Daarnaast wordt uw organisatie beoordeeld door een geaccrediteerde certificeringsinstantie.

Wat gebeurt er na het behalen van FSSC 22000 certificering?

Na het behalen van FSSC 22000-certificering moet u uw voedselveiligheidsmanagementsysteem blijven onderhouden en verbeteren. Regelmatige interne audits en beoordelingen helpen bij het handhaven van de certificering en zorgen ervoor dat uw organisatie voortdurend voldoet aan de normen.

Vertaling FSSC 22000

De eisen van de FSSC 22000-certificering staan beschreven in het Engels. Is Engels niet uw sterkste kant? Van Voorst Consult heeft de normen ISO 22002-1 en 22002-4 geheel vertaald naar het Nederlands. Dit verhoogt het gebruiksgemak op de werkvloer en voorkomt interpretatieverschillen bij het implementeren van deze eisen. Wilt u deze vertaling kopen? Neem dan contact met ons op.

30 Jaar ervaring

Welke begeleiding kiest u?

Begeleiding op hoofdlijnen

Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.

Lees meer

Volledig ontzorgen

U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.

Lees meer

FSSC 22000-managementsysteem

Om de voedselkwaliteit van het door u geproduceerde, bewerkte of getransporteerde producten vast te leggen wordt een FSSC 22000-managementsysteem gebruikt. De certificerende instantie zal dit managementsysteem beoordelen en de inhoud ervan in de praktijk toetsen.

Het beschrijven van werkprocessen en maatregelen die de voedselveiligheid garanderen kost inspanning, maar is voor elk bedrijf prima te doen. Vraagt u Van Voorst Consult om advies, dan zorgen wij ervoor dat het certificeringstraject soepel verloopt, praktisch en doelgericht naar certificering.

FSSC 22000 combineren

Wanneer u besluit het FSSC 22000 te behalen is de stap naar een aanvullende certificering klein. Dankzij de slimme Easytool methodiek van Van Voorst Consult hoeft u bij andere voedselveiligheidsnormen niet weer helemaal opnieuw te beginnen: de vastgelegde werkprocessen en maatregelen voor FSSC 22000 kunnen als basis dienen voor onder andere de BRC– en IFS-norm.

"Zeer behulpzame medewerkers, met het bedrijf zoeken naar oplossingen en meedenken voor verbeteringen. Zeer kundig."

~ Alevenboomverzorging

Easytool systematiek

Van Voorst Consult heeft een instrument ontwikkeld om uw bedrijf vlot en gedegen aan het FSSC 22000-certificaat te helpen: de Easytool systematiek. Op die manier profiteert u niet alleen van het stempel ‘FSSC 22000 gecertificeerd’, maar hebt u er in de praktijk ook baat bij dat de risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. Informeer naar de mogelijkheden van de Easytool methode voor het behalen van uw FSSC 22000-norm.

Waarom samenwerken met Van Voorst Consult?

Bij Van Voorst Consult begrijpen we de complexiteit en uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het behalen van certificeringen zoals FSSC 22000. We zijn ervan overtuigd dat we de ideale partner zijn om u door dit proces te begeleiden. Dit is waarom klanten voor ons kiezen:

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring op het gebied van certificeringen en een diepgaande kennis van de voedingsindustrie, hebben wij de expertise om u te begeleiden bij het behalen van FSSC 22000 certificering. Ons team van deskundigen beschikt over de nodige kennis en inzichten om uw organisatie te ondersteunen bij elke stap van het certificeringsproces.

Maatwerkoplossingen

Wij begrijpen dat elke organisatie uniek is en specifieke behoeften en uitdagingen heeft. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke situatie. We luisteren naar uw doelen en vereisten, en werken nauw met u samen om een certificeringsstrategie te ontwikkelen die past bij uw organisatie.

Resultaatgericht

Bij Van Voorst Consult zijn we toegewijd aan het behalen van resultaten voor onze klanten. We streven naar succesvolle certificeringen en zorgen ervoor dat uw organisatie voldoet aan de normen en eisen van FSSC 22000. We zetten ons in om uw bedrijfsprestaties te verbeteren, uw concurrentievoordeel te vergroten en het vertrouwen van uw klanten en partners te versterken.

Continue ondersteuning

Onze betrokkenheid bij uw certificeringsproces stopt niet bij het behalen van de certificering. We bieden voortdurende ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat uw organisatie blijft voldoen aan de normen en om te reageren op veranderende eisen en uitdagingen. We blijven graag uw partner op lange termijn en streven naar uw voortdurend succes.

Op zoek naar andere certificeringen?

Op zoek naar andere certificeringen die relevant zijn voor uw organisatie. Bekijk dan de ISO 22000 norm of de BRC certificering. Ons ervaren team staat klaar om u te begeleiden bij het behalen van deze certificeringen en u te helpen uw bedrijfsprestaties en reputatie te verbeteren.

Plan een adviesgesprek

Bent u geïnteresseerd in het behalen van FSSC 22000-certificering? Of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan nu contact met ons op om een adviesgesprek te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen we uw specifieke behoeften bespreken en u begeleiden bij het proces om voedselveiligheid, kwaliteit of andere aspecten te verbeteren. Vul het onderstaande contactformulier in of bel ons op het vermelde telefoonnummer. Wij helpen u graag!

#kennisbank

Kom alles te weten over FSSC 22000

Blog

De veranderlijke voedselvoorzieningsketen

De wereld verandert snel, en zo ook de voedselvoorzieningsketen, dit vraagt continu verbeteren van de voedselveiligheidsnormen. Hiervoor zijn er door de Global Food Safety Initiative (GFSI) een set basiseisen opgesteld waaraan voedselveiligheid certificatieschema’s moeten voldoen. De GFSI-eisen zijn opgenomen in de zogenoemde Benchmarking Requirements.

Blog

De NIS2-richtlijn, ook voor u?!

Er is veel te lezen over de NIS2 als uitbreiding op de voorgaande NIS-richtlijn. Wat is deze NIS2, voor welke sectoren geldt hij en wat kan de NIS2 voor gevolgen voor u geven.

Blog

Klimaatverandering verplicht onderwerp bij ISO-certificering

Op 23 februari heeft IAF en ISO amendementen gepubliceerd voor diverse managementsysteemnormen. Hiermee is klimaatverandering een verplicht aandachtspunt bij ISO-certificering geworden. Dit geldt voor 31 normen waaronder de veelvoorkomende ISO-normen; ISO 9001 (kwaliteit), ISO 45001 (veiligheid), ISO 14001 (milieu), ISO 22001 (voedselveiligheid) en ISO 27001 (informatiebeveiliging).

We helpen je graag met een FSSC 22000 certificering

Vrijblijvend advies

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.