Voedselveiligheid

IFS Global Markets

IFS Global Markets als goed alternatief voor een volwaardig IFS-certificaat.

Meer informatieGratis adviesgesprek

Bent u een kleine organisatie waar levensmiddelen of cosmetica of andere huishoudelijke artikelen worden verwerkt, geproduceerd, verpakt, bewerkt, opgeslagen of getransporteerd? En zijn de grotere investeringen voor een officieel IFS-certificaat nog niet gewenst of vereist? Dan bieden de IFS Global Markets programma’s mogelijk een goed alternatief dat past bij uw organisatie. Deze norm stelt eisen op het gebied van genoemde activiteiten, maar dan in de vorm van een ‘light-versie’ t.o.v. van de volwaardige IFS normen.

Opzet IFS Global Markets

De IFS Global Markets programma’s zijn een gestandaardiseerd beoordelingsprogramma voor voedsel- of productveiligheid voor retailers, fabrikanten en logistieke dienstverleners. De programma’s zijn bedoeld om “kleine en / of minder ontwikkelde bedrijven” te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun productveiligheidsmanagementsystemen. En mocht u doorgroeien dan bieden de IFS Global Markets programma’s een goede opstap naar volledige IFS-certificering.

De IFS Global Markets programma’s zijn beschikbaar voor de sectoren Food, HPC en Logistics. De Global Markets Programma’s bevatten verschillende checklists en een beoordelingsprotocol. Afhankelijk van de variant (Food, HPC, Logistics), komen o.a. de volgende items aan de orde:

 • Kwaliteits- en productveiligheidsbeheer
 • Specificaties inclusief productvrijgave, traceerbaarheid, beheer van productveiligheidsincidenten, controle van niet-conform product, corrigerende maatregelen, etc.
 • Realisatie van diensten
 • Goede fabricagemethoden
 • Persoonlijke hygiëne, faciliteitsomgeving, reiniging en desinfectie, beheersing van productverontreiniging, ongediertebestrijding, waterkwaliteit, etc.
 • Gevarenanalyse en risicobeoordeling en -beheersing
 • Onderhoud van faciliteiten en apparatuur, personeelsfaciliteiten, afvalbeheer, opslag en transport
 • HACCP en aanvullende vereisten
 • Product Defense

Voordelen IFS Global Market:

 • Vergemakkelijkt lokale markttoegang;
 • Creëert wederzijdse acceptatie in de supply chain;
 • Bied een kader om kleine / minder ontwikkelde bedrijven te helpen met mentorschap, ontwikkeling en beoordeling.

30 Jaar ervaring

Welke begeleiding kiest u?

Begeleiding op hoofdlijnen

Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.

Lees meer

Volledig ontzorgen

U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.

Lees meer

Easytool systematiek

Om de productkwaliteit van de door u geproduceerde, bewerkte, opgeslagen of getransporteerde producten vast te leggen, wordt een IFS-managementsysteem gebruikt. Van Voorst Consult heeft hiervoor een instrument ontwikkeld: de Easytool systematiek. Op die manier heeft u er in de praktijk optimaal baat bij dat de risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. Informeer naar de mogelijkheden van de Easytool methodiek.

IFS advies

Het beschrijven van werkprocessen en maatregelen die de voedselveiligheid en/of productveiligheid garanderen kost inspanning, maar is voor ieder bedrijf prima te doen. Van Voorst Consult heeft ruime ervaring op het gebied van voedselveiligheid en productveiligheid. Wij helpen u graag om een en ander praktisch en doelgericht in te richten! Hiermee kunt u zowel nu voldoen aan de Global Markets als zich ISF-International-Featured-Standards mogelijk al goed voorbereiden op volledige certificering in de toekomst.

Voor een oriënterend gesprek en toelichting van onze aanpak kunt u direct bellen met Wim van Leeuwen: 06–57 47 69 04 of maak gebruik van het onderstaande formulier. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.

#kennisbank

Kom alles te weten over IFS

Blog

De veranderlijke voedselvoorzieningsketen

De wereld verandert snel, en zo ook de voedselvoorzieningsketen, dit vraagt continu verbeteren van de voedselveiligheidsnormen. Hiervoor zijn er door de Global Food Safety Initiative (GFSI) een set basiseisen opgesteld waaraan voedselveiligheid certificatieschema’s moeten voldoen. De GFSI-eisen zijn opgenomen in de zogenoemde Benchmarking Requirements.

Blog

De NIS2-richtlijn, ook voor u?!

Er is veel te lezen over de NIS2 als uitbreiding op de voorgaande NIS-richtlijn. Wat is deze NIS2, voor welke sectoren geldt hij en wat kan de NIS2 voor gevolgen voor u geven.

Blog

Klimaatverandering verplicht onderwerp bij ISO-certificering

Op 23 februari heeft IAF en ISO amendementen gepubliceerd voor diverse managementsysteemnormen. Hiermee is klimaatverandering een verplicht aandachtspunt bij ISO-certificering geworden. Dit geldt voor 31 normen waaronder de veelvoorkomende ISO-normen; ISO 9001 (kwaliteit), ISO 45001 (veiligheid), ISO 14001 (milieu), ISO 22001 (voedselveiligheid) en ISO 27001 (informatiebeveiliging).

We helpen je graag met een IFS certificering

Vrijblijvend advies

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.