Voedselveiligheid
IFS Global Markets
IFS Global Markets als goed alternatief voor een volwaardig IFS-certificaat.

Bent u een kleine organisatie waar levensmiddelen of cosmetica of andere huishoudelijke artikelen worden verwerkt, geproduceerd, verpakt, bewerkt, opgeslagen of getransporteerd? En zijn de grotere investeringen voor een officieel IFS-certificaat nog niet gewenst of vereist? Dan bieden de IFS Global Markets programma’s mogelijk een goed alternatief dat past bij uw organisatie. Deze norm stelt eisen op het gebied van genoemde activiteiten, maar dan in de vorm van een ‘light-versie’ t.o.v. van de volwaardige IFS normen.
Opzet IFS Global Markets
De IFS Global Markets programma’s zijn een gestandaardiseerd beoordelingsprogramma voor voedsel- of productveiligheid voor retailers, fabrikanten en logistieke dienstverleners. De programma’s zijn bedoeld om “kleine en / of minder ontwikkelde bedrijven” te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun productveiligheidsmanagementsystemen. En mocht u doorgroeien dan bieden de IFS Global Markets programma’s een goede opstap naar volledige IFS-certificering.
De IFS Global Markets programma’s zijn beschikbaar voor de sectoren Food, HPC en Logistics. De Global Markets Programma’s bevatten verschillende checklists en een beoordelingsprotocol. Afhankelijk van de variant (Food, HPC, Logistics), komen o.a. de volgende items aan de orde:
- Kwaliteits- en productveiligheidsbeheer
- Specificaties inclusief productvrijgave, traceerbaarheid, beheer van productveiligheidsincidenten, controle van niet-conform product, corrigerende maatregelen, etc.
- Realisatie van diensten
- Goede fabricagemethoden
- Persoonlijke hygiëne, faciliteitsomgeving, reiniging en desinfectie, beheersing van productverontreiniging, ongediertebestrijding, waterkwaliteit, etc.
- Gevarenanalyse en risicobeoordeling en -beheersing
- Onderhoud van faciliteiten en apparatuur, personeelsfaciliteiten, afvalbeheer, opslag en transport
- HACCP en aanvullende vereisten
- Product Defense
Voordelen IFS Global Market
- Vergemakkelijkt lokale markttoegang;
- Creëert wederzijdse acceptatie in de supply chain;
- Bied een kader om kleine / minder ontwikkelde bedrijven te helpen met mentorschap, ontwikkeling en beoordeling.
30 jaar ervaring
Begeleiding op maat

Begeleiding op hoofdlijnen
Onze adviseurs nemen voornamelijk een adviserende rol aan. Hierbij blijft de organisatie verantwoordelijk voor de uitvoering van de benodigde stappen. Een wisselwerking tussen kennisoverdracht en hands-on begeleiding.
Lees meerAdvies en ondersteuning
Aanvullend op het adviestraject, ondersteunen we op onderdelen in de praktische uitvoering. Van Voorst Consult is uitvoerend betrokken en neemt een deel van de implementatie uit handen.
Lees meerVolledig ontzorgen
Van Voorst Consult neemt ter ondersteuning grote taken en activiteiten uit handen van de organisatie. Denk aan contact met medewerkers en het uitwerken van (delen van) het managementsysteem.
Lees meerEasytool systematiek
Laten we kennis maken!
Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement, certificering en wetgeving op een werkbare en effectieve wijze. Heb je een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.
#kennisbank
Meer over IFS Global Markets

FSSC-eisen aan microbiologische omgevingsmonitoring
Omgevingsmonitoring is een belangrijk aspect van voedselveiligheidsbeheer, vooral in de voedingsindustrie. Het FSSC 22000 document "Guidance Document: Environmental Monitoring" biedt uitgebreide richtlijnen voor het implementeren van een effectief omgevingsmonitoringsprogramma. Dit artikel zal de belangrijkste punten van dit document samenvatten en het belang ervan voor de voedingsindustrie benadrukken.

EU Omnibus: minder regels, meer kansen voor het MKB
De CSRD is ingevoerd in een onzekere economische context, stijgende energieprijzen en geopolitieke spanningen. Om bedrijven te ondersteunen, zet de EU middels de EU Omnibus Directive in op vereenvoudiging van regelgeving en lagere nalevingskosten. De Europese Commissie stelt voor om de rapportageverplichtingen in 2025 met 25% te verlagen. Dit heeft ook directe gevolgen voor de CSRD.