Arbo & Veiligheid

Ongevalsonderzoek

Een ongeval zit in een klein hoekje. Wat te doen, wat eist de arbeidsinspectie? Wij helpen u met het juiste ongevalsonderzoek en -opvolging.

Een ongeval…

Helaas, een ongeval zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen ongeacht goede en veilige werkwijze. Welke stappen moeten genomen worden? Is melding bij de arbeidsinspectie verplicht? Wat moet worden vastgelegd en gerapporteerd? Is er een schuldvraag en zo ja, hoe deze te beantwoorden.

Ongevalsopvolging

Een ongevalsonderzoek vindt zo snel mogelijk na de melding van een arbeidsongeval plaats. De Arbeidsinspectie vraagt altijd de ongevalssituatie zo veel mogelijk ongewijzigd te laten. De inspecteur kan zich dan een goed beeld vormen over de gebeurtenissen. De inspecteur zal ook betrokkenen en getuigen horen. Echter… steeds vaker komt de arbeidsinspectie niet meer zelf langs maar eist de uitvoering van een ‘eigen’ ongevalsonderzoek. Voor veel bedrijven is dit gelukkig geen bekende materie en is externe ondersteuning gewenst. Zeker omdat dit onderzoek direct gestart en met enkele weken afgerond dient te worden.

Veiligheidskundige ondersteuning

De veiligheidskundigen van Van Voorst Consult kunnen het ongevalsonderzoek voor of met u uitvoeren. Graag worden we zo snel mogelijk na het ongeval betrokken. Dan kunnen we zoveel mogelijk de juiste en vereiste weg bewandelen.

Bel onze veiligheidskundigen voor incidenten- en ongevalsonderzoek of ondersteuning in dit proces. Afhankelijk van uw regio wordt u doorgezet naar onze dichtbijzijnste beschikbare veiligheidskundige. Gijsbert van Voorst: 06-54201335.