BRC Voedselveiligheid 10 januari 2022

BRC Agents & Brokers Issue 3 – Nederlandse Vertaling Beschikbaar

De BRC organisatie heeft de nieuwe versie van de BRC Agents & Brokers norm gepubliceerd (issue 3). Vanaf 1 april 2022 worden de audits uitgevoerd op basis van deze norm. De verwachting is dat de BRC-organisatie op deze norm ook GFSI-goedkeuring wil behalen, om zo de product- en handelsketen te kunnen sluiten.

Overzicht wijzigingen BRC A&B

De opzet en hoofdstukindeling is gelijk gebleven, een aantal wijzigingen zijn al eerder doorgevoerd. Onderstaand een opsomming van de belangrijkste wijzigingen in de norm:

  • Voldoen aan de eisen gesteld door de GFSI;
  • Consistentie met andere BRCGS-normen, dus denk aan gelijke termen en definities, gelijke manier van bijvoorbeeld de leveranciersbeoordeling;
  • Door systematisch een fraude analyse te maken, inzicht in de mogelijkheden tot fraude, die verder terug in de toeleveringsketen wordt gepleegd;
  • De goedkeuringsclausules van leveranciers en dienstverleners zijn uitgebreid;
  • Uitbreiding van eisen op het gebied van productveiligheidscultuur;
  • Beheer van incidenten, terugroeping van producten en terugtrekking van producten om de impact te minimaliseren;
  • Updates voor corrigerende maatregelen, preventieve maatregelen en oorzaak-analyse om te voldoen aan de beste methoden;
  • Updates van aanvullende vrijwillige module over de Amerikaanse Food Safety Modernization Act (FSMA).

 

Meer informatie of de Nederlandse vertaling ontvangen

De adviseurs van Van Voorst Consult hebben ruime ervaring in het implementeren en het onderhouden van voedselveiligheidsnormen, waaronder deze BRC-norm en helpen u graag bij de update van deze norm.

Zoals wellicht bekend is deze norm vrij opvraagbaar op de BRC-website, helaas niet in het Nederlands.
Van Voorst Consult heeft deze norm als gebruikschecklist in een goed leesbare vertaling omgezet, dit verhoogd het gebruiksgemak en voorkomt vooral op de werkvloer interpretatieverschillen. Let op: bij discussie zal de Engelse tekst altijd leidend zijn.

Format van het document is een vrij bewerkbare Excel-document, zodat u makkelijk met filters etc. kunt werken.
Deze vertaling kost € 295,- (excl. BTW) en wordt na akkoord per email toegestuurd.

Bij vragen kunt u contact opnemen via onze contactpagina of rechtstreeks met onze salesmanager Wim van Leeuwen; bereikbaar op 06–57 47 69 04 en wvanleeuwen@vanvoorstconsult.nl.

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.