Waarom Een ISO 27001 Certificering?

Wij geven u 4 redenen waarom ook uw organisatie profiteert van een ISO 27001 certificering.

We hoeven u niet meer te vertellen dat informatiebeveiliging steeds belangrijker wordt. Iedere organisatie heeft er mee te maken. Kijkt u maar eens rond in uw eigen organisatie: u heeft gegevens van uw klanten, van uw medewerkers, leveranciers, partners, maar ook waardevolle bedrijfsinformatie. Dit wilt u natuurlijk goed beveiligen en beschermen. Door een ISO 27001 certificaat te behalen, toont u aan er serieus mee om te gaan en beperkt u de bedrijfsrisico’s.

Wat is ISO 27001?

De ISO 27001 is een internationaal erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Door het behalen van deze certificering maakt u inzichtelijk hoe u als organisatie informatiebeveiliging in uw processen hebt verwerkt, lettend op Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid (BIV).

Wij geven u 4 redenen waarom ook uw organisatie profiteert van een ISO 27001 certificering.

1.    ISO 27001 biedt klanten en partners zekerheid

Er zijn organisaties die aan alle eisen voldoen, maar ervoor gekozen hebben zich niet te laten certificeren. Echter toont u met een ISO 27001 certificaat ook aan de buitenwereld aan dat u als organisatie serieus omgaat met informatiebeveiliging. Het certificaat biedt klanten en partners deze zekerheid en dient daarbij als bewijsvoering: uw organisatie gaat zorgvuldig om met gevoelige (klant)data. Indirect biedt het certificaat dus commerciële kansen voor uw organisatie.

2.    Zwakke plekken in kaart gebracht

Een van de onderdelen van de ISO 27001 certificering is het in kaart brengen van mogelijke risico’s. Dankzij deze risicoanalyse bent u zich bewust van de zwakke plekken en kunt zo de juiste maatregelen nemen en de kans op een incident verkleinen. Minder incidenten betekend minder procesverstoring, onnodige kosten en mindere kans op reputatieschade.

3.    Altijd up-to-date door de jaarlijkse ISO 27001 audit

Een ISO 27001-certificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Wel vindt jaarlijks een audit plaats waarbij er gekeken wordt of uw organisatie nog aan de norm-eisen voldoet. Uw bedrijfsvoering moet up-to-date zijn, passend bij nieuwe ontwikkelingen, klantverwachtingen, technische mogelijkheden en andere verwachtingen. Het behalen van een ISO 27001 certificaat is dus niet enkel een aantoonbaar pluspunt voor uw klanten, maar zorgt ervoor dat uw organisatie blijft ontwikkelen. Continu verbeteren.

4.    De basis voor (de AVG-)wetgeving

Eén van de eisen is het voldoen aan geldende wet- en regelgeving. Dit kunnen eisen zijn op gebied van privacy zoals de AVG (Europese GDPR), marketing-wetgeving, intellectual property rights of zorggerelateerde regelgeving. Uw ISO 27001-managementsysteem geeft een goede basis om compliance op relevante wetgeving in te richten. Het compleet voldoen aan bijvoorbeeld de AVG-wetgeving is dan nog slechts een kleine stap.

Doelgericht een ISO 27001 behalen

Wilt u meer weten over of profiteren van de voordelen van een ISO 27001 certificering? Onze adviseurs ondersteunen u graag gedurende dit proces. Lees hier meer over het praktisch en doelgericht halen van uw ISO 27001 certificaat of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.