Voedselveiligheid

BRC - packaging materials

De officiële naam is “The BRC Global Standard for Packaging Materials”, maar in de volksmond wordt deze norm nog vaak BRC-Packaging genoemd.

Meer informatie over BRCGratis adviesgesprek

BRC-Packaging Materials versie 6

De BRC-Packaging Materials versie 6 (vanouds BRC IoP) is per 01-02-2020 ingegaan ter vervanging van versie 5. Deze norm is gericht op de productie van verpakkingsmaterialen. Hierbij kun je denken aan:

  • Voedselcontactmaterialen als folie voor dropjes, papieren bekers, etc.
  • Verpakkingsmaterialen die bedoeld zijn voor andere hygiënegevoelige producten, denk aan shampoo-flessen of cosmetica verpakkingsmateriaal.
  • Overige verpakkingsmaterialen – denk aan omdozen, etiketten, palletboxen etc.

Daarnaast is versie 6 ook van toepassing als een van de volgende punten van toepassing is, namelijk:

  • Bewerkingen uitvoert op verpakkingsmaterialen (converters);
  • Verpakkingsmaterialen uit voorraad levert waarbij additionele bewerking of herverpakking plaatsvindt;
  • Wegwerpartikelen voor consumenten produceert (disposables) die in contact komen met voedingsmiddelen en gemaakt zijn van materialen die voor dat gebruik bestemd zijn.

Een wijziging in de versie 6 is de “productie-scope”. Hiermee zijn handelsproducten, waarvan men zelf ook productie heeft onder de eisen van hoofdstuk 7 gevallen. Als voorbeeld voor de “productie-scope” kun je denken aan een bedrijf dat zowel boterhamzakjes produceert en deze ook als handelsproduct inkoop (dus zowel productie als inkoop van kant en klaar product).

In dit geval vallen de ingekochte boterhamzakjes ook onder de productie-scope en moeten hiermee voldoen aan de eisen uit hoofdstuk 7 van de BRC. Een ander handelsproduct wat men niet zelf produceert, valt dan buiten de productie-scope en dus buiten de eisen van hoofdstuk 7.

BRC Packaging versie 6 voldoet aan de GFSI eisen en hiermee zullen uw klanten BRC Packaging accepteren als certificaat om te kunnen leveren.

 

30 Jaar ervaring

Welke begeleiding kiest u?

Begeleiding op hoofdlijnen

Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.

Lees meer

Volledig ontzorgen

U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.

Lees meer

BRC adviesbureau

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is Van Voorst Consult geregistreerd BRC consultant. Deze registratie maakt voor u aantoonbaar dat wij u als experts op dit gebied kunnen adviseren. Een registratie als BRC-consultant brengt strenge eisen met zich mee:

  • De adviseur moet hetzelfde trainingstraject volgen als de auditor;
  • Het opleidingsniveau van de adviseur moet vergelijkbaar zijn met die van een auditor (HBO+);
  • Ervaring op het gebied van HACCP en ervaring met diverse productgroepen moet aantoonbaar zijn;
  • Alle referenties zijn door de BRC organisatie nagebeld.

Wij geven u vakkundig en doelgericht advies op het gebied van de normeisen. Maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld de gevarenanalyse, het aanvragen en uitvoeren van leveranciersaudits, het opstellen van een nulmeting, het geven van BRC-trainingen en het afnemen van interne audits of proefaudits. Kortom: wij kunnen een bedrijf compleet begeleiden bij het behalen van een BRC-certificaat.

BRC Packaging versie 6 hebben wij beschikbaar in een goed leesbare Nederlandse vertaling. Dit verhoogt het gebruiksgemak van de norm en voorkomt vooral op de werkvloer interpretatieverschillen.

#kennisbank

Kom alles te weten over BRC

Blog

De veranderlijke voedselvoorzieningsketen

De wereld verandert snel, en zo ook de voedselvoorzieningsketen, dit vraagt continu verbeteren van de voedselveiligheidsnormen. Hiervoor zijn er door de Global Food Safety Initiative (GFSI) een set basiseisen opgesteld waaraan voedselveiligheid certificatieschema’s moeten voldoen. De GFSI-eisen zijn opgenomen in de zogenoemde Benchmarking Requirements.

Blog

De NIS2-richtlijn, ook voor u?!

Er is veel te lezen over de NIS2 als uitbreiding op de voorgaande NIS-richtlijn. Wat is deze NIS2, voor welke sectoren geldt hij en wat kan de NIS2 voor gevolgen voor u geven.

Blog

Klimaatverandering verplicht onderwerp bij ISO-certificering

Op 23 februari heeft IAF en ISO amendementen gepubliceerd voor diverse managementsysteemnormen. Hiermee is klimaatverandering een verplicht aandachtspunt bij ISO-certificering geworden. Dit geldt voor 31 normen waaronder de veelvoorkomende ISO-normen; ISO 9001 (kwaliteit), ISO 45001 (veiligheid), ISO 14001 (milieu), ISO 22001 (voedselveiligheid) en ISO 27001 (informatiebeveiliging).

We helpen je graag met een BRC certificering

Vrijblijvend advies

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.