Voedselveiligheid
BRC Food
Bent u een voedselproducerende organisatie waar levensmiddelen worden verwerkt, verpakt of bewerkt? Dan is de BRC Food, officieel “The BRC Global Standard for Food Safety” de BRC-norm die past bij uw activiteiten.
De huidige versie is BRC Food versie 9. Deze norm stelt eisen op het gebied van de productie en overige handelingen met levensmiddelen en is geupdate met o.a. een klokkenluidersprotocol, intern audit beleid en de voedselveiligheidscultuur.
![](https://vanvoorstconsult.nl/app/uploads/2024/02/Van-Voorst-Consult-3-scaled_600x600_acf_cropped-2.jpg)
Bent u een voedselproducerende organisatie waar levensmiddelen worden verwerkt, verpakt of bewerkt? Dan is de BRC Food, officieel “The BRC Global Standard for Food Safety” de BRC-norm die past bij uw activiteiten.
De huidige versie is BRC Food versie 9. Deze norm stelt eisen op het gebied van de productie en overige handelingen met levensmiddelen en is geupdate met o.a. een klokkenluidersprotocol, intern audit beleid en de voedselveiligheidscultuur.
Opbouw BRC Food
De norm bestaat uit 9 hoofdstukken met eisen voor de volgende aandachtsgebieden:
- Management van de organisatie (organisatiestructuur, functiebeschrijvingen, overleg)
- HACCP voedselveiligheidsplan en kwetsbaarheidsanalyse (fraude- en integriteitsbeheersing, beveiliging)
- Kwaliteitsmanagementsysteem (handboekbeheer, interne audits, corrigerende maatregelen, traceerbaarheid)
- Bedrijfsruimten (afhankelijk van de kwetsbaarheid van product en proces zijn deze eisen streng of minder streng)
- Beheersing van producten (grondstoffen, halffabricaten, eindproducten, verpakkingen, voedselveiligheidsrisico’s, allergenen, GMO, claims, labeling)
- Beheersing van processen (onderhoud, kalibratie)
- Beheersing van personeel (training, hygiëneregels)
- Eisen met betrekking tot High RIsk, High Care and Ambient High Care ruimtes
- Vereisten voor handelsproducten
30 Jaar ervaring
Welke begeleiding kiest u?
![](https://vanvoorstconsult.nl/app/uploads/2023/11/Infohgraphic.png)
Begeleiding op hoofdlijnen
Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.
Lees meerAdvies en ondersteuning
Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.
Lees meerVolledig ontzorgen
U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.
Lees meerBRC adviesbureau
Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is Van Voorst Consult geregistreerd BRC consultant. Deze registratie maakt voor u aantoonbaar dat wij u als experts op dit gebied kunnen adviseren. Een registratie als BRC-consultant brengt strenge eisen met zich mee:
- De adviseur moet hetzelfde trainingstraject volgen als de auditor
- Het opleidingsniveau van de adviseur moet vergelijkbaar zijn met die van een auditor (HBO+)
- Ervaring op het gebied van HACCP en ervaring met diverse productgroepen moet aantoonbaar zijn
- Alle referenties zijn door de BRC organisatie nagebeld
Wij geven u vakkundig en doelgericht advies op het gebied van de normeisen. Maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld de gevarenanalyse, het aanvragen en uitvoeren van leveranciersaudits, het opstellen van een nulmeting, het geven van BRC-trainingen en het afnemen van interne audits of proefaudits. Kortom: wij kunnen een bedrijf compleet begeleiden bij het behalen van een BRC-certificaat.
#kennisbank
Kom alles te weten over BRC
![](https://vanvoorstconsult.nl/app/uploads/2024/06/Allergenen_463x282_acf_cropped.png)
De veranderlijke voedselvoorzieningsketen
De wereld verandert snel, en zo ook de voedselvoorzieningsketen, dit vraagt continu verbeteren van de voedselveiligheidsnormen. Hiervoor zijn er door de Global Food Safety Initiative (GFSI) een set basiseisen opgesteld waaraan voedselveiligheid certificatieschema’s moeten voldoen. De GFSI-eisen zijn opgenomen in de zogenoemde Benchmarking Requirements.