Kwaliteitsnorm

ISO 9001:2015

Centraal in de nieuwe ISO 9001:2015 is de procesbeheersing vanuit risico-management denken. Dit is iets nieuws wat niet in de voorgaande ISO 9001:2008 benoemd was. Deze risicobenadering vraagt om een inventarisatie van de risico’s binnen uw processen. Ook worden de eisen voor registraties op belangrijke punten aangescherpt. Change management krijgt een prominentere rol.

Meer informatie over ISO 9001Gratis adviesgesprek

Deze nieuwe ISO 9001 is ingericht volgens de nieuwe HLS-structuur. Dit maakt intergratie met andere ISO-normen die volgens deze HLS zijn ingericht een stuk eenvoudiger.

EasyRiskTool

Van Voorst Consult heeft zichzelf als doel gesteld u op een praktische en doelgerichte manier te ondersteunen in het opzetten en beheren van uw managementsysteem. Als eerste adviesbureau heeft Van Voorst Consult een complete risicoanalyse tool ontwikkeld op basis van de eisen van de DIS-ISO-9001:2015. Deze tool sluit in zijn geheel aan op de – voor onze klanten bekende – EasyTool systematiek. Praktisch, begrijpelijk en doelgericht.

De EasyRiskTool is gebaseerd op het risicomanagementmodel van ISO 31000 en de HLS-structuur. Zoals u van ons gewend bent worden op praktische wijze alle basisgegevens bij elkaar gebracht en in o.a. een stakeholderanalyse zichtbaar gemaakt. Vervolgens brengen we samen met de betrokken proceseigenaren de kwaliteitsrisico’s in kaart, met de gekozen beheersmaatregelen. Dit levert verfrissende inzichten op over aanwezige risico’s, reeds aanwezige maatregelen, risicobeheersing en verantwoordelijkheden binnen de organisatie.

Advies tot certificering

Voor iedere Van Voorst Consult klant is deze tool geheel gratis beschikbaar binnen onze dienstverlening. Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op met Gijsbert van Voorst.

30 Jaar ervaring

Welke begeleiding kiest u?

Begeleiding op hoofdlijnen

Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.

Lees meer

Volledig ontzorgen

U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.

Lees meer

#kennisbank

Kom alles te weten over ISO9001

Blog

De veranderlijke voedselvoorzieningsketen

De wereld verandert snel, en zo ook de voedselvoorzieningsketen, dit vraagt continu verbeteren van de voedselveiligheidsnormen. Hiervoor zijn er door de Global Food Safety Initiative (GFSI) een set basiseisen opgesteld waaraan voedselveiligheid certificatieschema’s moeten voldoen. De GFSI-eisen zijn opgenomen in de zogenoemde Benchmarking Requirements.

Blog

De NIS2-richtlijn, ook voor u?!

Er is veel te lezen over de NIS2 als uitbreiding op de voorgaande NIS-richtlijn. Wat is deze NIS2, voor welke sectoren geldt hij en wat kan de NIS2 voor gevolgen voor u geven.

Blog

Klimaatverandering verplicht onderwerp bij ISO-certificering

Op 23 februari heeft IAF en ISO amendementen gepubliceerd voor diverse managementsysteemnormen. Hiermee is klimaatverandering een verplicht aandachtspunt bij ISO-certificering geworden. Dit geldt voor 31 normen waaronder de veelvoorkomende ISO-normen; ISO 9001 (kwaliteit), ISO 45001 (veiligheid), ISO 14001 (milieu), ISO 22001 (voedselveiligheid) en ISO 27001 (informatiebeveiliging).

We helpen je graag met een ISO9001 certificering

Vrijblijvend advies

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.