Voedselveiligheid

BRC - consumenten producten

De officiële naam is “The BRC Global Standard for Consumer Products”. Deze norm gaat over de consumentenveiligheid van non-food producten.

Meer informatie over BRCGratis adviesgesprek

BRC Global Standard for Consumer Products

Deze norm gaat over non-food producten die in de supermarkt liggen. Uiteindelijk een logische stap voor een retail organisatie om ook de producenten van de non-food producten die in de supermarkt liggen te laten certificeren volgens een vergelijkende BRC-standaard.

De huidige versie is BRC consumer products versie 4.

Waarom BRC Consumer Products

Zoals de naam van de BRC-organisatie (British Retail Consortium) al doet vermoeden richt de organisatie zich op alle producten die in ‘supermarkten’ liggen, dus ook non-food producten. Daarom is er naast haar (strenge) standaarden op het gebied van voedselveiligheid ook de standaard ‘BRC Consumer Products’.

Wilt u leveren aan de (grotere) retailers, dan is deze norm steeds belangrijker. Borgen van de totale leveringsketen is de insteek. Lees meer over de norm “consumer products” op de BRC-website.

Eisen BRC Consumer Products

De regels voor fabricage zijn gesplitst in “General Merchandise” en “Personal Care and Household”

De eisen van de BRC-Consumer Products hebben we in een handige Excelsheet overgenomen. Dit biedt u een prettige checklist voor een nulmeting of interne audit. Deze Excel-sheet kunt u via ons contactformulier aanschaffen à € 125,-.

30 Jaar ervaring

Welke begeleiding kiest u?

Begeleiding op hoofdlijnen

Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt behalen. Van Voorst Consult neemt een voornamelijk adviserende rol aan. Dit bespaart kosten en geeft u kennisoverdracht zodat u het systeem na certificering zelf kunt beheren.

Lees meer

Advies en ondersteuning

Onze benadering is gebaseerd op een naadloze combinatie van professioneel advies en praktische ondersteuning. Wij nemen de rol aan van enthousiaste katalysator, en in nauwe samenwerking met u zetten we gezamenlijke acties in gang.

Lees meer

Volledig ontzorgen

U schakelt ons volledig in. Handig wanneer u krap in tijd zit. Onze adviseur neemt zoveel mogelijk uit handen zodat u het certificaat soepel behaald en behoudt. Wij ontzorgen u zodat uw organisatie kan doen waar zij goed in is.

Lees meer

BRC adviesbureau

BRC adviesbureau

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is Van Voorst Consult geregistreerd BRC consultant. Deze registratie maakt voor u aantoonbaar dat wij u als experts op dit gebied adviseren. Een registratie als BRC-consultant brengt strenge eisen met zich mee:

  • De adviseur moet hetzelfde trainingstraject volgen als de auditor
  • Het opleidingsniveau van onze adviseur moet vergelijkbaar zijn met die van een auditor (HBO+)
  • Ervaring op het gebied van HACCP en ervaring met diverse productgroepen moet aantoonbaar zijn
  • Er is relevante paktijkervaring, alle referenties zijn door de BRC organisatie nagebeld

Wij geven u vakkundig en doelgericht advies op het gebied van de normeisen. Maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld de gevarenanalyse, het aanvragen en uitvoeren van leveranciersaudits, het opstellen van een nulmeting, het geven van BRC-trainingen en het afnemen van interne audits of proefaudits.

Kortom: wij kunnen een bedrijf compleet begeleiden bij het behalen van een BRC-certificaat. Vraag ons nu voor meer informatie of een passende offerte om uw BRC-certificaat te behalen.

#kennisbank

Kom alles te weten over BRC

Blog

De veranderlijke voedselvoorzieningsketen

De wereld verandert snel, en zo ook de voedselvoorzieningsketen, dit vraagt continu verbeteren van de voedselveiligheidsnormen. Hiervoor zijn er door de Global Food Safety Initiative (GFSI) een set basiseisen opgesteld waaraan voedselveiligheid certificatieschema’s moeten voldoen. De GFSI-eisen zijn opgenomen in de zogenoemde Benchmarking Requirements.

Blog

De NIS2-richtlijn, ook voor u?!

Er is veel te lezen over de NIS2 als uitbreiding op de voorgaande NIS-richtlijn. Wat is deze NIS2, voor welke sectoren geldt hij en wat kan de NIS2 voor gevolgen voor u geven.

Blog

Klimaatverandering verplicht onderwerp bij ISO-certificering

Op 23 februari heeft IAF en ISO amendementen gepubliceerd voor diverse managementsysteemnormen. Hiermee is klimaatverandering een verplicht aandachtspunt bij ISO-certificering geworden. Dit geldt voor 31 normen waaronder de veelvoorkomende ISO-normen; ISO 9001 (kwaliteit), ISO 45001 (veiligheid), ISO 14001 (milieu), ISO 22001 (voedselveiligheid) en ISO 27001 (informatiebeveiliging).

We helpen je graag met een BRC certificering

Vrijblijvend advies

Laten we kennis maken!

Van Voorst Consult helpt, als kennispartner, ondernemers met de implementatie van kwaliteitsmanagement en certificering op een werkbare en effectieve wijze. Heeft u een vraag of reactie voor Van Voorst Consult? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via het formulier.